Veganský recept na hlívu na paprice.
500 g | hlíva ústřičná |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | olej |
250 ml | voda nebo zeleninový vývar |
2 lžíce | červená paprika mletá |
2 lžíce | domácí rajčatový protlak |
125 ml | rostlinná alternativa smetany |
2 špetky | sůl a mletý pepř |
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme na rozpálenou pánev a na oleji orestujeme dozlatova. Hlívu očistíme, nakrájíme na menší plátky a orestujeme na cibuli. Poté zaprášíme červenou paprikou, přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí hlívy. Na závěr zjemníme rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a ještě zhruba 5 minut vaříme.
Takto připravenou hlívu na paprice podáváme s rýží.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům se zelím. Recept krok za krokem.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena