Hlíva jako špíz

Vegetariánská obdoba houbového špízu. Nenáročný recept na hlavní chod s brambory.


4.58x
45 min
2×

Ingredience

250 ghlíva ústřičná
150 gtvrdý sýr
100 gvalašský bezmasý salám

těstíčko

1 ksvejce
2 lžícemléko
2 lžícehladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

podle chuti

koření na houby

Postup přípravy

Klobouky hlívy očistíme, povaříme ve slané vodě, pokrájíme na větší kousky a okořeníme. Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, plátky sýra a kolečko salámu. Špízy lze doplnit pro rozmanitost například žampiony i uzeným tofu. Plnou jehlu obalíme v těstíčku z mléka, mouky a vejce. Obalené špízy z hlívy smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hlívu jako špíz podáváme teplou se zeleninovou oblohou a brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva jako špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena