Hlemýždi vaření

Pro některé pochoutka. Pro některé nepředstavitelný kanibalismus. Tento recept však v každé dobré kuchařce nesmí chybět.


3.0686x
75 min
1×

Postup přípravy

Nasbírané zahradní hlemýždě (šneky) musíme nejprve vyčistit. Uděláme to tak, že je umístíme do bedýnky, nebo kbelíku vystlaného větvičkami. Necháme je tam 3 až 4 dny. Hlemýždi se za tu dobu vyčistí.


Vyjmeme hlemýždě z nádoby. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat.


Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky.


Foto: www.profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlemýždi vaření

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Istrijská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.