Hlávkové zelí zapečené s klobásou

Recept na chutnou směs zelí, klobásy a slaniny.


5.014x
60 min
4×

Postup přípravy

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, pikantní klobásu a okurku nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

K zelí přidáme sůl, kmín, trochu vody a podusíme. V pekáčku rozškvaříme na oleji drobně nakrájenou slaninu, osmahneme na ní cibuli a potom vmícháme scezené zelí, na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a okurky, rajčatový protlak, utřený česnek a nakonec nakrájené brambory.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a směs pečeme asi 30 minut.

Hlávkové zelí zapečené s klobásou podáváme s brambory nebo s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlávkové zelí zapečené s klobásou

Zpět na recept