Hlávkové zelí jako příloha

Mnoho lidí se bojí udělat klasické přílohové zelí z čerstvého. Na čerstvou hlávku zelí já ale nedám dopustit, tak těžké to není - posuďte sami.


4.225x
45 min
5×

Postup přípravy

Malou hlávku zelí (je jedno, jestli bílé či červené) nakrájíme na tenké nudličky, tlusté košťály vyhodíme. Nakrájené zelí spaříme horkou vodou a vodu vylijeme.

Do kastrolku dáme rozpustit lžíci sádla, přidáme rozkrájenou cibulku, tu zpěníme a zaprášíme lžící mouky, přidáme kmín, sůl, cukr a na to dáme dusit spařené zelí.

Zelí se bude dusit asi 1/2 hodiny, na konci přilijeme ocet, ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit, dosladit či ještě přikyselit.

Podušené hlávkové zelí podáváme jako přílohu.
user-icon

autor Saille


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlávkové zelí jako příloha

Zpět na recept