Hermelín v sýru

Když nechcete klasický smažený sýr, zkuste trochu jiný způsob přípravy.


2.916x
15 min
1×

Postup přípravy

Hermelín se zeleným pepřem (nebo jiný) jen rozbalíme, necháme ho vcelku. Připravíme si plátkový sýr.

Pánev rozpálíme a přidáme asi 2 - 3 lžíce olivového oleje. Vložíme hermelín a po obou stranách po při střední teplotě osmahneme. Když začne hnědnout, přiklopíme z jedné strany plátkovým sýrem, otočíme, necháme povolit, otočíme, opět dáme 2 plátky sýra a postup opakujeme. Hermelín se nám do sýru jakoby obalí a vznikne nám sýrová krusta.

Hermelín v sýru přeneseme na talíř a ihned podáváme. Příloha podle chuti - hranolky, krokety, bramborová kaše, apod. Přidáme i zeleninu a tatarskou nebo jinou omáčku. Hermelín v sýru je hodně rychle hotový.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hermelín v sýru

Zpět na recept