Hercegovský kešek

Nároční recept s chutným výsledkem. Původem z Hercegoviny.


3.0570x
150 min

Postup přípravy

Pšenici zbavíme nečistot, spaříme vroucí vodu, scedíme, rozprostřeme a necháme celý den prosychat na utěrce. Po vyschnutí ji v hmoždíři trochu protlučeme, abychom uvolnili slupky. Nakonec slupky odstraníme, pšenici propláchneme a vložíme do hrnce s vodou a vaříme 1 hodinu. (použijeme-li pšeničné kroupy, tak si práci ušetříme)


Vařenou pšenici necháme na sítě okapat. Slepici pak rozkrájíme, zalijeme osolenou studenou vodou a vaříme, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí. Po uvaření slepici vyjmeme, vykostíme a vrátíme do vývaru. Přidáme vařenou pšenici a dohromady za stálého míchání vaříme asi 1 a 1/2 hodiny.


Když se vsákne a vyvaří všechen vývar, tak slepici zalijeme mlékem a ještě asi 5 minut vaříme za stálého míchání. Takto připravený kešek necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. Chceme-li jej podávat, odebereme potřebné množství, které vložíme do máslem vymazaného kastrolu a ohřejeme.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hercegovský kešek

Zpět na recept

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena