Tento recept patří mezi sladší, ale trvanlivější zákusky.
Hodnocení
4.9
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 ks
vejce
25 dkg
máslo
2 ks
žloutek
25 dkg
ořechy
250 g
cukr krystal
25 dkg
cukr krystal
1 balíček
dortové oplatky
poleva
5 dkg
tuk
10 dkg
čokoláda na vaření
Postup přípravy
Na pánvi připravíme z 25dkg cukru karamel. Máslo, vejce, žloutky a cukr uvaříme ve vodní lázni. Přidáme mleté nebo sekané ořechy a karamel. Náplň důkladně promícháme.
Griliášovou náplní plníme dortové oplatky. Poslední oplatku zatížíme a necháme v chladu uležet do druhého dne.
Druhý den můžeme Helin griliáš přelít čokoládou nebo nakrájet a půlky řezů namočit v čokoládě. Záleží na chuti.