Havířská bramborová placka

Recept na bramborové placky plněné vepřovým masem.


3.930x
90 min
2×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Mezitím si oloupeme brambory, které omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.

Připravíme si těsto na bramborové placky - k bramborům přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín a hladkou mouku. Vznikne nám hustší těsto, ze kterého smažíme větší placky. Bramborové placky uchováme v teple.

Až je maso skoro měkké, přidáme k němu ďábelské koření, sladkou papriku a sůl. Nakonec do masa zamícháme půl kelímku hořčice. Chvíli podusíme, na úplný závěr přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a zakápneme sójovou omáčkou.

Na talíř si dáme jednu havířskou bramborovou placku, na kterou navrstvíme masovou směs a přikryjeme druhou plackou. Ozdobíme zeleninou a můžeme servírovat.

Bramboráky na 5 způsobů

user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Havířská bramborová placka

Zpět na recept