Hanácké rychlokvašky

Recept na oblíbené kvašáky, které chutnají skvěle jako příloha, ale i samostatně.


5.01x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nálev. Vodu, sůl a cukr rozehřejeme na takovou teplotu, abychom v ní udrželi prst. Když se cukr se solí ve vodě rozpustí, sundáme z plamene.

Okurky nakládačky důkladně omyjeme a na více místech je propícháme vidličkou.

Na dno 4-litrové sklenice dáme trochu čerstvého kopru, hroznový a višňový list. Na to poklademe vrstvu okurek. Takto vrstvíme do vyčerpání surovin, sklenice by měla zůstat volná pár centimetrů od vrchu. Přidáme i oloupaný a na špalíčky nakrájený čerstvý křen (asi 15 cm dlouhý).

Okurky zalijeme teplým nálevem tak, aby byly okurku po vršek ponořené. Na vrchu zatížíme, aby nám okurky nevyplavaly. Přikryjeme talířkem a necháme kvasit při pokojové teplotě ve stínu 7 - 9 dní. Čas překvašení závisí od teploty v místnosti. Pozor, kvašení na přímém slunci není žádoucí!

Hanácké rychlokvašky podáváme podle chuti - jako přílohu, samostatně a jako součást nejrůznějších pokrmů.
user-icon

autor Andrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hanácké rychlokvašky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena