Vaření.czReceptyHamburská vepřová pečeně

Hamburská vepřová pečeně

Recept na poctivou českou omáčku s houskovým knedlíkem.


3.387x
90 min
3×

Ingredience

15 dkgšunka
2 dlmléko
250 mlsmetana
15 dkgceler
1 lžícehořčice
10 dkgsádlo
30 dkgmrkev
15 dkgpetržel
10 dkgšpek
3 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
20 dkghladká mouka
1 kgvepřová plec
10 dkgsterilovaná okurka

podle chuti

cukr
sůl
ocet

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme. Špek nakrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme na nudličky. Sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách. Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví, celerem a petrželí. Podlijeme a vložíme opečené maso. Přidáme 3 bobkové listy a 5 kuliček nového koření, dusíme doměkka a průběžně podlijeme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkové listy a kuličky nového koření. Základ rozmixujeme, necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce, do kterého jsme přidali lžíci hořčice. Necháme mírně provařit a přidáme kelímek smetany. Zvlášť na pánvi si osmažíme špek, přidáme nakrájenou šunku a kyselou okurku. Lehce orestujeme a vložíme do provařené omáčky. Ochutíme cukrem, solí a octem. Hamburskou vepřovou pečeni podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hamburská vepřová pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena