Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Česnek, jednu cibulku a vejce vmícháme do masa. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Vypracujeme a tvarujeme do tvaru hamburgerů. Hamburgery po obou stranách opékáme na rozehřáté pánvi.
Druhou cibuli zvolna smažíme na másle. Zastříkneme octem a asi v půlce smažení přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme slivovici a dochutíme pepřem a solí.
Hamburger podáváme v bulce na hamburgery s majonézou, kečupem, salátem a připravenou zkaramelizovanou cibulkou.
Já jsem rád za každý recept, který kdo podá a není z polotovarů,masoxů,nebo směsí plných emulgátorů. Je přeci jedno, jestli se recept s něcím shoduje více či méně. Zkuste to a ochutnejte.Každé jídlo má řadu způsobů, jak lze je udělat a někdy byste pod stejným názvem totéž jídlo nehledali.Třeba boršč je asi na 50 způsobů,stroganov znám asi na 5 a každý jiný. Jestli dá někdo vejce, dělá to pro soudržnost, je to otázka použitého masa. Já to dělám ze svíčkových špiček a k tomu přidáme maličko pojiva vepřového, nebo to vejce a je to skvělé. Naši kuchaři v restauraci co máme jej dělají každý jinak a v tom je to kouzlo toho, že to není polotovar,ne? Mějte k sobě lidi pochopení, jde o jídlo, ne politiku.
Josef
jde o jídlo, ne?
Já jsem rád za každý recept, který kdo podá a není z polotovarů,masoxů,nebo směsí plných emulgátorů. Je přeci jedno, jestli se recept s něcím shoduje více či méně. Zkuste to a ochutnejte.Každé jídlo má řadu způsobů, jak lze je udělat a někdy byste pod stejným názvem totéž jídlo nehledali.Třeba boršč je asi na 50 způsobů,stroganov znám asi na 5 a každý jiný. Jestli dá někdo vejce, dělá to pro soudržnost, je to otázka použitého masa. Já to dělám ze svíčkových špiček a k tomu přidáme maličko pojiva vepřového, nebo to vejce a je to skvělé. Naši kuchaři v restauraci co máme jej dělají každý jinak a v tom je to kouzlo toho, že to není polotovar,ne? Mějte k sobě lidi pochopení, jde o jídlo, ne politiku.
Josef
jde o jídlo, ne?
Já jsem rád za každý recept, který kdo podá a není z polotovarů,masoxů,nebo směsí plných emulgátorů. Je přeci jedno, jestli se recept s něcím shoduje více či méně. Zkuste to a ochutnejte.Každé jídlo má řadu způsobů, jak lze je udělat a někdy byste pod stejným názvem totéž jídlo nehledali.Třeba boršč je asi na 50 způsobů,stroganov znám asi na 5 a každý jiný. Jestli dá někdo vejce, dělá to pro soudržnost, je to otázka použitého masa. Já to dělám ze svíčkových špiček a k tomu přidáme maličko pojiva vepřového, nebo to vejce a je to skvělé. Naši kuchaři v restauraci co máme jej dělají každý jinak a v tom je to kouzlo toho, že to není polotovar,ne? Mějte k sobě lidi pochopení, jde o jídlo, ne politiku.
Dejv
JaraZ: nevidím problém ve vejci v hamburgeru, sever věnovaný výhraně výrobě této pochutiny v něm také problém nevidí. Naopak, je to jeho součást receptu z víceméně praktických důvodů.