Typický slovenský pokrm. Recept, který vás nezklame.
2 ks | vejce |
1 kg | brambory |
250 g | brynza |
220 g | jemně mletá celozrnná mouka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
na ozdobu | |
pažitka | |
pórek | |
podle chuti | |
mořská sůl |
Oloupané syrové brambory nastrouháme, osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, mouku a důkladně vymícháme v těsto. Na zvlhčeném prkýnku nožem odkrajujeme z těsta nudličky, které ihned vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut, Poté halušky propláchneme teplou vodou a necháme odkapat.
Takto připravené halušky promícháme s rozdrobenou nebo rozpuštěnou bryndzou, ozdobíme pórkem jemně podušeným na směsi oleje s vodou a přidáme nasekanou pažitku. Halušky s bryndzou podáváme na oběd či večeři.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Recept slovenského bači: Halušky s brynzou a špekem krok za krokem
FOTORECEPT na domácí halušky s brynzou a špekem přímo od slovenského bači. Je to opravdová lahůdka, kterou vás naučíme!
autor Ludvo
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena