Gruzínský medovník

Recept na rychlý moučník.


4.722x
60 min

Ingredience

těsto

3 ksvejce
3 lžícemed
250 ghera
1 lžičkasoda
400 ghladká mouka
300 gtřtinový cukr

krém

250 gmáslo
1 plechovkasalko

Postup přípravy

Den předem si uvaříme neotevřenou plechovku salka. Vaříme ji ve vodě asi 2 - 3 hodiny. Připravíme vodní lázeň. Na sporákovou plotýnku dáme dva hrnce. Do většího dáme menší. Do většího hrnce nalijeme na dno trochu vody a do tohoto hrnce dáme menší hrnec, ve kterém připravujeme těsto. V lázni necháme rozpustit tuk. Pak do něj nasypeme cukr, med, rozšlehané vejce a mouku smíchanou se sodou. Ručním mixérem nebo vařečkou mícháme, až se všechny ingredience spojí. Připravíme si tři plechy s pečícím papírem. Těsto rozdělíme stejnoměrně na plechy a rozetřeme. Plechy s medovými pláty dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 10 minut. Během pečení si připravíme krém. Máslo šleháme do pěny a postupně přidáváme karamel z plechovky, až vznikne krém. Můžeme do něj přidat i mleté ořechy. Upečené těsto nakrájíme na stejné plátky a odkrojíme kraje na drobenku, se kterou budeme posypávat hotový výrobek. Jednotlivé pláty upečeného těsta potíráme připraveným krémem a vrstvíme na sebe. Celý medovník natřeme krémem a posypeme drobky smíchanými s ořechy, přičemž ořechy nemusí být. Gruzínský medovník necháme uležet a můžeme se do něj pustit.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gruzínský medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena