Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami

Pikantní steaky z tuňáka podávané s česnekovými bramborami. Recept na lehký hlavní chod z grilu.


2.36x
30 min

Ingredience

příloha

česnek
máslo
rozmarýn
brambory grenaille

podle chuti

sůl
0.5 kschilli paprička
mletý černý pepř

podle potřeby

petrželka
olivový olej
steak z tuňáka

Postup přípravy

Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu.

Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem. Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku.

Grilovaného tuňáka vyndáme z grilu, potřeme marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.