Grilovaný hermelín v listovém těstíčku. Chuťovka, které nikdo neodolá.
2 ks | Hermelín |
0.5 balíčku | listové těsto |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
koření grilovaný sýr | |
podle chuti | |
sůl | |
na potření | |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
čerstvá zelenina |
Z listového těsta si vyválíme dva tenké pláty, které posypeme grilovacím kořením na sýr. Koření válečkem vtlačíme do těsta. Můžeme i trochu osolit. Na připravené plátky těsta položíme celý hermelín, zabalíme. Spáry potřeme rozšlehaným vejcem, aby se nám těsto nerozdělilo a a sýr zůstal obalen. Takto připravený hermelín vložíme na kus alobalu, trochu potřeme olejem a zabalíme. Grilujeme z obou stran, dokud listové těsto nechytne zlatavou barvu. Grilovaný hermelín musíme během pečení často hlídat, aby se nám těsto nespálilo. Podáváme s dresinky s příchutí sýru nebo křenovou omáčkou, na talíři zdobíme čerstvě krájenou zeleninou.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena