Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami

Recept ve stylu vše v jednom. Stačí jen ingredience zabalit společně s hermelínem do alobalu a dát na gril.


5.02x
20 min

Postup přípravy

K receptu potřebujeme balíček Sedlčanského Ohniváka na gril - 4 kusy sýra s balíčkem pikantního koření. Špenát důkladně opláchneme, zbavíme silných částí a listy nakrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou rozinky zvětšovat, přidáme nakrájený špenát, půl lžičky pikantního koření, hnědý cukr, mletou skořici a podle chuti směs osolíme. Následně směs podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezměkne.

Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Hermelíny rozložíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečícího papíru a zabalíme.

Zabalené hermelíny grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut. Hotové sýry rozbalíme a přendáme na talíře.

Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami na talíři doplníme vhodným salátem a podáváme.
user-icon

autor Lucie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami

Zpět na recept