Grilovaný candát se zeleninou

Jednoduchý recept na lahodnou rybu. Steak z candáta podáváme se zeleninou nebo brambory.


3.0686x
45 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
4 porcecandát
80 mlbílé víno
600 gmíchaná zelenina

podle chuti

sůl
zázvor
mletý pepř
sojová omáčka
citronová šťáva

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Z vykostěného filetu candáta nakrájíme plátky.

V misce smícháme olej, víno, sójovou omáčku, zázvor, pepř a citronovou šťávu (všeho podle chuti), touto směsí polijeme rybu a necháme odležet v lednici.

Rybu osušíme a grilujeme z obou stran, během grilování potíráme zbylou marinádou.

V páře uvaříme míchanou zeleninu, horkou ji osolíme a zjemníme máslem.

Grilovaného candáta naservírujeme na talíře, obložíme zeleninou a podáváme jako lehký hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory na oblíbený způsob.

Foto: Shutterstock.com

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný candát se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká