Grilované kuřecí prso s pestem, bulgurem a sýrem feta

Recept na grilovaná kuřecí prsíčka se zeleninou, brambory, pestem, bulgurem a sýrem feta.


2.65x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 175 °C. Větší sladkou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 minut, až jsou brambory měkké.

Bulgur uvaříme podle pokynů na obalu, pak jej scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím vložíme kuřecí prso do vyhřáté pánve postříkané olejovým sprejem. Pečeme na každé straně dozlatova. Pak maso přendáme na pekáč a ještě pečeme 10 - 12 minut, dokud maso nezměkne. Nejlépe na funkci gril.

Kukuřici (celý klas) povaříme ve vodě asi 5 minut, až je měkká. Odložíme stranou a necháme vychladnout.

Středně velkou mrkev oškrábeme a společně s očištěnou malou cuketou nakrájíme na dlouhé tenké proužky.

Uvařený vychladlý bulgur smícháme s pestem a přemístíme na dva talíře. Nahoru položíme nakrájenou mrkev a cuketu. Vyjmeme zrna z kukuřice, hrubě nasekaná sušená rajčata a směs vložíme na bulgur. Nezapomeneme přidat i pečené brambory a nahoru položíme kuřecí prsa a ozdobíme rozmačkaným sýrem feta. Vše podle chuti během přípravy receptu osolíme.

Grilované kuřecí prso s pestem, bulgurem a sýrem feta podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor suback


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované kuřecí prso s pestem, bulgurem a sýrem feta

Zpět na recept