Grilované brambory

Pikantní avšak velmi jednoduchá příloha k masitým pokrmům. Recept na grilované brambory, které se budou hodit pro každou příležitost.


3.0112x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory ve slupce namočíme asi na 20 minut do studené vody. Pak je vyjmeme a pod teplou tekoucí vodou je kartáčkem důkladně očistíme, osušíme a rozkrájíme na osminky. Připravené bramborové dílky rozložíme na grilovací rošt, postříkáme jemně olejem ve spreji, dobře okořeníme grilovacím kořením a kořením na hranolky. Gril rozpálíme na 220°C a hranolky pod něj dáme. Chvíli před tím, než jsou brambory hotové je můžeme lehce posypat solí, ale není to nutné, většina grilovacích koření obsahují již sůl.

Další tip na grilované brambory

Brambory pečené v alobalu podáváme nejčastěji jako přílohu ke grilovaným a jiným pokrmům. Jak na to? Brambory dobře okartáčujeme pod tekoucí vodou a vidličkou je několikrát napíchneme. Dobře osušíme a zabalíme do alobalu. Na roštu brambory grilujeme 50 minut, pak je rozbalíme a do kříže nakrojíme. Grilované brambory v alobalu opatrně rozevřeme nožem a vyplníme dipem nebo ochucenou zakysanou smetanou.

Dipy ke grilovaným pokrmům patří, ale zkoušeli i domácí bylinkové máslo? 

Kromě studených omáček si můžeme jako doplněk a dochucovadlo připravit bylinkové máslo, které každý pokrm krásně zjemní a ovoní. Bylinkové máslo patří k rybám, steakům a grilované zelenině. Připravíme si ho zcela jednoduše. Do změklého másla zatřeme nasekané bylinky, koření, česnek a podle chuti také citronovou šťávu. V alobalu utvoříme z másla váleček a ten necháme v chladničce zatuhnout. Máslo můžeme naplnit i do tvořítek na led a po zatuhnutí jednoduše vyklopit.

Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.

Speciál o grilování

user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilované brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena