Vynikající grilovaná vepřová panenka naložena v olivovém oleji. Recept je tak jednoduchý a tak výborný ve výsledku.
1 ks | paprika červená |
1 konzerva | hrášek sterilovaný |
1 konzerva | kukuřice sterilovaná |
1 kg | hranolky |
5 lžic | olivový olej |
1 kg | vepřová panenka |
1 svazeček | čerstvé oregáno |
1 špetka | drcený pepř |
podle chuti | |
---|---|
1 | mořská sůl |
Vepřovou panenku naložíme do olivového oleje, drceného pepře, čerstvého oregana a necháme 2 hodiny odležet. Uleželou a voňavou vepřovou panenku grilujeme na rozpáleném grilu. Po ugrilování panenku osolíme mořskou solí.
Jako přílohu ke grilované panence použijeme hranolky nebo vařené brambory a zeleninovou oblohu (kukuřice, hrášek, papriky, okurka).
Při grilování především masa jde o zásady, které mnozí dodržují i při jiných úpravách (například pečení) a není třeba se o nich zmiňovat, ale je vhodné si je připomenout. Maso před grilováním nesolíme, pouze okořeníme či opepříme, potřeme olejem a necháme odpočinout. Povrch zůstane suchý a bílkovina se na něm lépe srazí a vytvoří nepropustný obal, maso tak zůstane šťavnaté a se vzhledným a do červena zbarveným povrchem, sůl použijeme až ke konci nebo těsně před podáváním. Okořeněné a odpočinuté maso macerujeme ve víně, koňaku a podobně, aromatické látky prostoupí masem, které tak bude chutnější. A jak je to s použitím alobalu? Grilování v alobalu nebo v jiném obalu má tu výhodu, že maso můžeme péci bez potírání tukem a zároveň zůstane šťavnaté a jemné.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor friďa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena