Grilovaná krkovička se salátem z rukoly

Velmi chutné rychlé jídlo doplněné lehkým salátem a novými brambory s petrželovou natí. Recept na výbornou krkovičku připravenou na grilu.


2.625x
20 min

Ingredience

350 gvepřová krkovička bez kosti

podle chuti

sůl
citronová šťáva
čerstvě mletý černý pepř

příloha

40 gmáslo
1 svazečekpetrželová nať
200 gnové brambory

salát

150 grukola
100 gcherry rajčata
15 mlextra panenský olivový olej

podle potřeby

studená voda
extra panenský olivový olej

Postup přípravy

Krkovičku bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky silné asi 1,5 cm. Řízky nenaklepáváme, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme olivovým olejem z obou stran a necháme chvilku odpočinout při pokojové teplotě.

Plátky krkovičky grilujeme na rozpálené suché grilovací pánvi z obou stran asi 7 minut a obracíme pomocí dřevěné špachtle. Do masa nepícháme vidličkou a ani nožem, aby nevytekla šťáva.

Grilovanou krkovičku přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout, aby se uvnitř rozložily rovnoměrně šťávy a zůstala šťavnatá. Krkovičku můžeme grilovat i na grile nad dřevěném uhlí, potom bude mít ještě lepší chuť.

Mezitím pokrájené nové brambory uvaříme, scedíme, smícháme s čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí.

Dále si připravíme salát. Rukolu omyjeme pod proudem studené vody, necháme dobře odkapat vodu, cherry rajčata pokrájíme na polovičky, jemně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec salát zlehka promícháme.

Grilovanou krkovičku položíme na talíř, přidáme nové brambory s máslem a petrželovou natí a servírujeme se salátem z rukoly a cherry rajčat.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná krkovička se salátem z rukoly

Zpět na recept