Grilovaná krkovička se salátem z rukoly

Velmi chutné rychlé jídlo doplněné lehkým salátem a novými brambory s petrželovou natí. Recept na výbornou krkovičku připravenou na grilu.


2.625x
20 min

Postup přípravy

Krkovičku bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky silné asi 1,5 cm. Řízky nenaklepáváme, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme olivovým olejem z obou stran a necháme chvilku odpočinout při pokojové teplotě.

Plátky krkovičky grilujeme na rozpálené suché grilovací pánvi z obou stran asi 7 minut a obracíme pomocí dřevěné špachtle. Do masa nepícháme vidličkou a ani nožem, aby nevytekla šťáva.

Grilovanou krkovičku přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout, aby se uvnitř rozložily rovnoměrně šťávy a zůstala šťavnatá. Krkovičku můžeme grilovat i na grile nad dřevěném uhlí, potom bude mít ještě lepší chuť.

Mezitím pokrájené nové brambory uvaříme, scedíme, smícháme s čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí.

Dále si připravíme salát. Rukolu omyjeme pod proudem studené vody, necháme dobře odkapat vodu, cherry rajčata pokrájíme na polovičky, jemně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec salát zlehka promícháme.

Grilovanou krkovičku položíme na talíř, přidáme nové brambory s máslem a petrželovou natí a servírujeme se salátem z rukoly a cherry rajčat.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná krkovička se salátem z rukoly

Zpět na recept