Gratinovaní platýsi

Ryba v zapékací misce. Množství závisí na počtu osob a na velikosti zapékací misky.


3.0126x
45 min

Postup přípravy

Rybu podle potřeby očistíme a odstraníme šupiny. Zbavíme ji hlavy a ploutví. Pak platýse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.

Gratinku vymažeme máslem. Zelenou petrželku opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smícháme ji se strouhankou. Zbylé máslo nakrájíme na plátky.

Porce platýse rozložíme do gratinky, posypeme bylinkovou strouhankou, poklademe plátky másla a vložíme do plně rozpálené trouby - nejlépe pod gril.

Gratinované platýse pokapeme citronem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinovaní platýsi

Zpět na recept