Rychlý platýs s kapary

Platýs přelitý citronovou omáčkou a kapary. Recept na snadný a rychlý oběd.


3.02x
20 min

Ingredience

4-5 lžickapary
4 porcefilé z platýse

podle chuti

sůl
citron
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Maso platýse omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na rozpáleném másle. Maso z výpeku vyndáme a uchováme na teple.

K výpeku přidáme ještě kousek másla, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, asi lžičku citronové kůry, kapary a necháme 2 minuty probublávat.

Platýse rozdělíme na talíře, přelijeme kapary s omáčkou a podáváme s kuskusem, bulgurem, šťouchanými brambory apod. Rychlý platýs s kapary je dobrý i s opečenou bagetkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý platýs s kapary

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.