1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
50 g | strouhanka | |
0.8 lžičky | oregano | |
75 ml | olivový olej | |
5 lžic | bílé suché víno | |
1 svazek | jarní cibulka | |
2 lžíce | strouhaný parmazán | |
mletý černý pepř | ||
250 g | hlíva ústřičná a žampiony | |
0.5 ks | mozzarella | |
100 g | cherry rajče |
Troubu předehřejeme na 220 °C. Houby očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny. Česnek oloupeme a nasekáme. Vše smícháme s polovinou oleje a osolíme a opepříme. Směsí vyložíme gratinku nebo jinou zapékací formu.
Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Vše smícháme s houbovou směsí a zalijeme vínem.
Mozzarellu slijeme, necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme ji se strouhankou, parmazánem, oregánem, zbytkem oleje a směs dochutíme solí a pepřem. Touto směsí posypeme houby v zapékací misce.
Houby pečeme v troubě asi 15 minut. Zapečené houby zdobéme bylinkami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena