Gratinované žampiony a hlíva ústřičná se sýrem, vínem, rajčaty a oregánem.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
50 g | strouhanka |
0.8 lžičky | oregano |
75 ml | olivový olej |
5 lžic | bílé suché víno |
1 svazek | jarní cibulka |
2 lžíce | strouhaný parmazán |
mletý černý pepř | |
250 g | hlíva ústřičná a žampiony |
0.5 ks | mozzarella |
100 g | cherry rajče |
Troubu předehřejeme na 220 °C. Houby očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny. Česnek oloupeme a nasekáme. Vše smícháme s polovinou oleje a osolíme a opepříme. Směsí vyložíme gratinku nebo jinou zapékací formu.
Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Vše smícháme s houbovou směsí a zalijeme vínem.
Mozzarellu slijeme, necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme ji se strouhankou, parmazánem, oregánem, zbytkem oleje a směs dochutíme solí a pepřem. Touto směsí posypeme houby v zapékací misce.
Houby pečeme v troubě asi 15 minut. Zapečené houby zdobéme bylinkami.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena