olej | ||
sůl | ||
4-5 lžic | máslo | |
4 ks | rajče | |
2 lžíce | med | |
200 g | salátové listy (polníček, čekanka, dubáček) | |
500 g | malé žampiony | |
4 lžíce | balzamikový ocet | |
2 ks | brambory |
Listy salátu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a případně je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.
Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena