Žampiony glazurované v omáčce z másla, medu a balzamikovém octu se salátem a fritovanými brambory.
olej | |
sůl | |
4-5 lžic | máslo |
4 ks | rajče |
2 lžíce | med |
200 g | salátové listy (polníček, čekanka, dubáček) |
500 g | žampiony (malé) |
4 lžíce | balsamikový ocet |
2 ks | brambory (velké) |
Listy salátu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a případně je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.
Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.