Gjuveč vegetarián

Bezmasý, ovšem o to zajímavější gjuveč.


1.857x
60 min

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na cca 2 cm kostičky, hodně nasolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté spaříme horkou vodou a dáme na pánev dusit pod pokličkou s trochou olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Poměr lilku a cukety by měl být 1:1. Pak nakrájíme 1 červenou kapii na proužky a přidáme ji ke směsi. Po cca 10 minutách přendáme do pekáče, posypeme saturejkou zalijeme osolenou vodou s olivovým olejem až po okraj a pečeme v troubě max. 1 hodinu. Zelenina by měla být měkká, ale nesmí se rozpadat. Dle potřeby doléváme vodu a dle chuti olej. Poté přendáme směs na gjuveč do zapékací misky bez víka, rozklepneme na povrch vajíčko a necháme dojít v troubě až je vajíčko na hniličku. Pod vajíčko lze přidat i balkánský sýr - jak kdo má rád.
user-icon

autor A.V.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gjuveč vegetarián

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena