Vaření.czReceptyGemelli s brokolicí a chřestem

Gemelli s brokolicí a chřestem

Těstovinová dvojčata se zeleninovou směsí plnou vitamínů.


3.54x
60 min

Ingredience

2 lžícemáslo
2 lžícepetrželka
2 kscuketa
220 gchřest
1 ksbrokolice
2 lžíceparmazán
1 lžíceolivový olej
1 špetkamuškátový oříšek
3 lžícezeleninový vývar
4 lžícesmetana ke šlehání
120 gmražený hrášek
120 gcukrový hrášek
2 hrnkygemelli

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Gemelli (těstovinová "dvojčata") uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a udržujeme teplé. Brokolici, cukety, chřest a lusky cukrového hrášku uvaříme v páře a prudce zchladíme, necháme okapat a odložíme. Zmrazený hrášek povaříme v mírné osolené vodě zhruba 3 minuty, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat spolu s ostatní zeleninou. V pánvi s vysokým okrajem zahříváme na středním ohni zeleninový vývar a máslo, přidáme všechnu zeleninu kromě několika výhonků chřestu, které odložíme na ozdobu, a směs důkladně prohřejeme. Zeleninu přelijeme smetanou a ještě zahříváme, smetana se však nesmí vařit. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Těstoviny promícháme v nahřáté míse s petrželkou, přelijeme zeleninou se smetanou, posypeme parmazánem a ozdobíme odloženými výhonky chřestu. Ihned podáváme. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gemelli s brokolicí a chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena