Vaření.czReceptyFrancouzský koláč s cibulí

Francouzský koláč s cibulí

Koláče nemusí být jen sladké. Tento si určitě zamilujete.


4.715x
90 min
2×

Ingredience

náplň

100 gslanina
2 ksvejce
2 ksžloutek
4 kscibule
150 mlsmetana na šlehání
4 ksžampiony

těsto

sůl
100 gmáslo
200 ghladká mouka
50 mlstudená voda

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na smažení
máslo na vymazání

Postup přípravy

Na vál dáme prosátou mouku, máslo nakrájené na kousky a sůl. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vodu. Těsto poté rukama rychle vypracujeme a uložíme na 30 minut do chladu. Mezitím nakrájíme cibule a žampiony na tenké plátky a slaninu na drobné kostičky. Na pánvi zahřejeme máslo a orestujeme cibuli, dokud nezačne zlátnout. Poté přidáme žampiony a slaninu a restujeme, dokud žampiony nezměknou. Poté směs odstavíme a necháme trochu vychladnout. Těsto rozválíme na kruh silný asi půl centimetru a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem. Okraje těsta přečnívající přes povrch ořízneme nožem a dno propícháme vidličkou, aby se nám těsto při pečení nezvedalo, a dáme na 15 minut předpéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Smetanu smícháme s vejci a žloutky, prošleháme, osolíme a okořeníme. Promícháme s orestovanou směsí a přelijeme na předpečené těsto. Francouzský koláč vložíme do trouby na dalších 30 - 40 minut a pečeme dozlatova. Francouzský koláč s cibulí podáváme teplý, můžeme ho ozdobit snítkami čerstvých bylinek.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzský koláč s cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena