Vaření.czReceptyFrancouzský jablečný koláč

Francouzský jablečný koláč

Recept na vynikající koláč s jablky.


4.6116x
30 min
27×

Postup přípravy

Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem. Citron omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Jablka očistíme a nakrájíme je na plátky. Ty rozprostřeme do vymaštěné formy a posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem. Vejce rozklepneme a utřeme s cukrem a máslem. Přidáme rozinky, mleté ořechy, kůru, mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem. Těsto by mělo mít konzistenci podobnou těstíčku na palačinky. Těstem zalijeme jablka ve formě a pečeme ve středně předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený francouzský jablečný koláč vyklopíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je vlažný. Studený koláč však můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
user-icon

autor elleparis

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzský jablečný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena