Sváteční recept na výborný francouzský moučník, se může hodit jak o Vánocích tak v průběhu celého roku.
Hodnocení
4.5
/ 5 (13x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Krém
Cukr80 g
Máslo50 g
Mléko5 dl
Čokoládový pudink v prášku2 balíčky
Těsto
Vejce5 ks
Kakao20 g
Cukr krupice180 g
Polohrubá mouka200 g
Na ozdobu
Marcipán
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřeme do pěny a potom přimícháme polohrubou mouku a kakao.
Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a pečeme 4 - 5 minut při 200 °C.
Připravíme krém. Z dvou balíčků pudinkového prášku s čokoládovou příchutí uvaříme pudink, necháme vychladnout, přidáme mléko, máslo, cukr a umícháme na hladký krém.
Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, utěrku s těstem srolujeme a dáme vychladnout.
Roládu vyjmeme z utěrky, povrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme marcipánem.
Francouzské vánoční poleno (Buche de Noël) servírujeme jako sváteční moučník.