Francouzské karbanátky s vejcem

Recept na výborné karbanátky tak, jak se dělají ve Francii.


4.36x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chléb rozdrobíme a namočíme předem do vody.

Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Do mísy dáme mleté vepřové maso, rozklepneme 1 vajíčko, přidáme chléb, osmahnutou cibuli, sůl, pepř, česnek, majoránku a vše promícháme.

Na plech nebo zapékací mísu dáme placičky z uhnětené masové směsi a uprostřed uděláme prohlubeň. Do té rozklepneme vždy jedno vejce, které ještě navrch trochu osolíme a opepříme. Na vylepšení můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželku.

Francouzské karbanátky s vejcem dáme zapéct do vyhřáté trouby ideálně na 200°C po dobu 25 minut. Kdo nemá rád tekutý žloutek, tak peče o chvilku déle.

Francouzské karbanátky s vejcem podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.
user-icon

autor SasaHr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské karbanátky s vejcem

Zpět na recept