Francouzské karbanátky s vejcem

Recept na výborné karbanátky tak, jak se dělají ve Francii.


4.36x
35 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 ksvejce
1 kscibule
1 plátekchleba
250 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
petrželka
majoránka
mletý černý pepř

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chléb rozdrobíme a namočíme předem do vody.

Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Do mísy dáme mleté vepřové maso, rozklepneme 1 vajíčko, přidáme chléb, osmahnutou cibuli, sůl, pepř, česnek, majoránku a vše promícháme.

Na plech nebo zapékací mísu dáme placičky z uhnětené masové směsi a uprostřed uděláme prohlubeň. Do té rozklepneme vždy jedno vejce, které ještě navrch trochu osolíme a opepříme. Na vylepšení můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželku.

Francouzské karbanátky s vejcem dáme zapéct do vyhřáté trouby ideálně na 200°C po dobu 25 minut. Kdo nemá rád tekutý žloutek, tak peče o chvilku déle.

Francouzské karbanátky s vejcem podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.
user-icon

autor SasaHr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské karbanátky s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena