Francouzské brambory ze syrových brambor

Každý má svůj recept na přípravu tohoto oblíbeného jídla. Zkusila jsem ho připravit ze syrových brambor a jinak již ani nebudu dělat, protože tyto brambory jsou rychlejší a mnohem chutnější než z vařených brambor.


2.944x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 - 3 mm a necháme odpočívat ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Domácí uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Hustou kyselou smetanu osolíme podle chuti.

Brambory scedíme od vody a utřeme do sucha v čisté utěrce. Suchá kolečka brambor vložíme na dno pekáčku, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Na brambory rozložíme měsíčky cibule, pokračujeme kolečky vajec a klobásy a potřeme osolenou hustou kyselou smetanou.

Vrstvení opakujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou mají být brambory potřené kyselou smetanou. Povrch přelijeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 až 35 minut do červena.

Francouzské brambory ze syrových brambor servírujeme horké, podlijeme chutnou vypečenou šťávou a podáváme s domácí kyselou okurkou. Je to velmi chutná verze s uvnitř úžasně šťavnatými a měkkými brambory a na povrchu křupavými. Tento způsob přípravy je mnohem rychlejší a chutnější.

Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?

user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory ze syrových brambor

Zpět na recept