Vaření.czReceptyFrancouzské brambory z vepřové konzervy

Francouzské brambory z vepřové konzervy

Jednoduché, levné a chutné jídlo pro všední dny.


3.621x
60 min
1×

Postup přípravy

Omyjeme brambory a dáme je vařit (ve slupce). Vaříme je asi 15 minut na polotvrdo. Mezitím si připravíme další ingredience: Zeleninu, žampiony, konzervu (nakrájíme ji na malé kousíčky), cibuli nakrájenou na kolečka. Z brambor slijeme vodu a slupku oloupeme. Nyní začneme vrstvit. Brambory krájíme na kolečka a rovnáme na plech. Vrstvu osolíme a opepříme. Poté posypeme vrstvou zeleniny, pak vrstvou žampionů a masa z konzervy, na něž poklademe kolečka cibule. Na to vše vyskládáme vrstvu brambor nakrájená na kolečka. Opět posolíme a opepříme. Toto celé vrstvení opakujeme ještě jednou: Zelenina, žampiony, maso, cibule, brambory, osolit, opepřit. Na vrch brambor dáme kousky plátkového sýra. Francouzské brambory z vepřové konzervy dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Poté přelijeme směsí rozšlehaných vajec a mléka řádně osolené a opepřené a ještě dopečeme 10 - 15 minut. Připravené francouzské brambory podáváme například s okurkou či zavařenou řepou.
user-icon

autor lenkrs

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzské brambory z vepřové konzervy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena