Francouzské brambory se zelím

Recept na trochu jiné francouzské brambory.


4.680x
75 min
17×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je asi na 5 mm široké plátky. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na drobnější kousky. Salám nebo vařené uzené maso pokrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Pekáček dobře vymažeme sádlem. Dáme do něj vrstvu brambor. Tu osolíme a opepříme. Pak dáme vrstvu zelí, uzeninu a cibuli. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstva budou brambory, které osolíme a opepříme.

Zalijeme smetanou, dáme do rozehřáté trouby a při 180 °C pečeme asi hodinu.

Francouzské brambory se zelím rozdělíme na talíře a porce můžeme posypat sekanou pažitkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory se zelím

Zpět na recept