Francouzské brambory se sýrem

Francouzské brambory, jak jste je ještě nezkoušeli - s pórkem a salámem, zalité sýrovou omáčkou.


4.437x
60 min
5×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Pak vodu slijeme a brambory trochu pomačkáme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Salám (šunkový, kuřecí, junior) nakrájíme na špalíčky nebo kostky. Polovinu mléka uvedeme do varu a odstavíme.

Do mléka přidáme sůl, pepř i muškátový oříšek a zašleháme vejce. Salám s pórkem opečeme na 3 lžících rozehřátého tuku. Na zbylém tuku zpěníme mouku, za stálého míchání ji zalijeme druhou polovinou mléka a provaříme. Pak do vzniklé omáčky vmícháme nastrouhaný sýr a necháme ho roztavit.

Pekáč (zapékací mísu) lehce vymastíme a vložíme do něj brambory. Brambory zalijeme ochuceným mlékem a zlehka promícháme. Nahoru nasypeme pórek se salámem a vše zalijeme horkou sýrovou omáčkou.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 200°C. Pak povrch brambor posypeme strouhaným sýrem, posypeme jemně sekanou petrželkou a ještě 5 minut dopékáme (sýr se nám krásně roztaví).

Francouzské brambory se sýrem rozdělíme na talíře a podáváme se sterilovanými okurkami, zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.

Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?

user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory se sýrem

Zpět na recept