Francouzské brambory s uzeným masem

Oběd či večeře z jednoho pekáčku.


4.239x
60 min
5×

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, můžou být i lehce nedovařené. Scedíme je a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky.

Cibuli nakrájíme na kostičky nebo tenká kolečka a na oleji ji necháme zesklovatět. Okurku nakrájíme na tenká kolečka a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady (i s brambory), osolíme a opepříme, přidáme plnotučnou hořčici.

Francouzskou bramborovou směs dáme na pekáček a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud vajíčka nebudou dost propečená a brambory pěkně zlatavé.

Francouzské brambory s uzeným masem podáváme teplé jako samostatný hlavní chod.
user-icon

autor laura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká