Francouzské brambory s uzeným

Recept na českou klasiku s evropským názvem. Zapékané brambory s uzeným masem a hráškem sypané sýrem.


3.472x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme. Eidam nastrouháme.

Pekáč nebo remosku vymastíme a celé dno vyložíme plátky brambor. Osolíme, opepříme, posypeme kostičkami uzeného, hrstí hrášku a přidáme pár lupínků másla.

Vrstvení zopakujeme a vše zakončíme vrstvou brambor, kterou polijeme rozkvedlanými vejci a posypeme strouhaným sýrem.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut nebo dokud vrchní vrstva nezčervená.

Zlatavé francouzské brambory podáváme teplé a s kyselou okurkou, případně tatarskou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory s uzeným

Zpět na recept