Francouzské brambory s mletým masem a sýrem

Jednoduchý recept na zapečené brambory.


4.640x
75 min
7×

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso orestujeme na pánvi. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme.

Zapékací pekáček vymažeme tukem a na dno dáme vrstvu brambor, na to dáme vrstvu mletého masa, na něj vrstvu cibule a na to vrstvu sýra. Osolíme, opepříme (mě se osvědčil citronový pepř) a posypeme rozmarýnem. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstvou jsou brambory. Ty přelijeme rozkvedlanými vejci. Francouzské brambory s mletým masem a sýrem dáme zapéct do předehřáté trouby. Francouzské brambory pečeme v troubě na 200 °C na středním roštu. Můžeme zapéct i bez vajec.

Zapečené francouzské brambory s mletým masem a sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor kabalenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory s mletým masem a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká