Fondánová poleva

Osvědčený recept na vláčnou polevu na věnečky, větrníky a další sladké zákusky.


4.322x
25 min

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr krystal. Vše přivedeme k varu, pak plamen nebo plotnu stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup.

Sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Hmotu ještě občas promícháváme. Po dalších 5 - 6 minutách dosáhneme požadované konzistence.

Fondánovou polevu používáme k přípravě různých lahodných zákusků.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fondánová poleva

Zpět na recept