Fondánová poleva

Osvědčený recept na vláčnou polevu na věnečky, větrníky a další sladké zákusky.


4.322x
25 min

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr krystal. Vše přivedeme k varu, pak plamen nebo plotnu stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup. Sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Hmotu ještě občas promícháváme. Po dalších 5 - 6 minutách dosáhneme požadované konzistence. Fondánovou polevu používáme k přípravě různých lahodných zákusků. 
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fondánová poleva

Zpět na recept
Druh jídla
Polevy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena