Droždí rozdrobíme do piva. Vejce ve větší misce rozšleháme a postupně do něj střídavě přišleháváme pivo a mouku. Vzniklé těstíčko necháme v teple asi 20 minut vzejít.
Mezitím si připravíme rybí filé. To z obou stran osolíme a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi si rozpálíme olej. V těstíčku obalíme připravené kousky ryby a restujeme v oleji dozlatova.
Hotové jídlo pokapeme citronem.
Jako přílohu můžeme podávat hranolky, krokety nebo vařené brambory.
Tohle je jenom můj osobní názor,na který přes web můžete reagovat.
Fish and chips je klasika i v Londýně.Vy ji modifikujete akorát jako "lángoše" v Plzni.
Dobrou chuť.
Trochu invence.
Johny5
Cesnakový posúch
Suroviny: 1/2 kg polohrubej múky
1/2 kg hladkej múky
4 uvarené vychladnuté zemiaky postrúhane na strúhadle ako syr
2 polievkové lyžice roztopeného masla
2 polievkové lyžice oleja
kvasnice (4,- Sk)
1 malá lyžička soli
3 polievkové lyžice cukru
1/2 prášku do pečiva
1-2 vajcia
1/2 litra mlieka
Postup prípravy: Z kvasníc, cukru a 2 dcl mlieka si pripravíme kvások. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, soľou, postrúhanými zemiakmi, maslom, olejom, vajciami, mliekom a potom pridáme kvások. Vypracujeme cesto,
v prípade potreby, ak je cesto moc husté môžeme ešte pridať mlieko. Potom cesto rozdelíme na dva vymastené plechy, na vrchu pomastíme , posypeme rascou a necháme podkysnúť. Pečieme z počiatku pri vysokej teplote a potom necháme dopiecť pri slabšej teplote. Pred vychladnutím potrieme roztopeným maslom do ktorého sme dali prelisovaný cesnak so soľou, alebo cesnakovú pastu (3 lyžice masla, 1 hlávka cesnaku).