Finská polévka

Hovězí polévka se zeleninou na finský způsob


3.183x
120 min

Postup přípravy

Vodu osolíme. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a vložíme do vody. Vodu s masem přivedeme k varu. Odstraníme pěnu, dáme všechno koření, zmírníme plamen a hrnec s masem přikryjeme poklicí. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Pěnu průběžně odstraňujeme. Žebro vaříme minimálně 90 minut.

Zatím si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k masu a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak polévku odstavíme, žebra vyjmeme, necháme trochu vychladit obereme z nich maso.

Do polévky vložíme maso, přidáme brambory a pórek a vaříme už jen do té doby, než změknou brambory. Polévku ještě dochutíme.

Finskou hovězí polévku podáváme s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Finská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Finská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.