Dušená zelenina, opečené filé, česnekové máslo a vařené brambory, to je dnešní vynikající oběd.
Hodnocení
4.7
/ 5 (11x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Na potření
Česnek4 stroužky
Máslo1-2 lžíce
Příloha
Sůl
Máslo1 lžíce
Oregano1 lžička
Žampiony100 g
Jarní cibulka1 svazek
Ostrý kečup2 lžíce
Zeleninová směs600 g
Podle chuti
Sůl
Drcený kmín
Ostatní
Máslo2 lžíce
Větší filet z mořské štiky4 plátky
Postup přípravy
Cibulku nasekáme najemno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Rozehřejeme máslo a vše osmažíme.
Přidáme zeleninovou směs (hrášek, mrkev, pórek), osolíme a podlijeme trochou vody. Směs necháme 5 minut podusit a pak přimícháme kečup a ochutíme oreganem.
Filé osolíme, posypeme kmínem a po obou stranách ho na rozehřátém másle opečeme.
Česnek nastrouháme najemno, smícháme ho s máslem a krátce orestujeme.
Na talíře rozdělíme zeleninovou směs, na ni položíme filé a potřeme česnekovým máslem.
Vhodnou přílohou k filetu z mořské štiky jsou vařené brambory.