Filé s pórkem

Kousky vařeného filé zapečeme s pórkem, sýrem a vejci.


3.84x
35 min

Postup přípravy

Kostky filé uvaříme ve vodě s česnekovou solí. Necháme okapat a rozkrájíme na kostky. Očištěný pórek (i se zelenou částí) nařízneme do kříže a pak krájíme silnější kolečka; vzniknou tak troúhelníky koleček, které v rukách rozdrobíme a smícháme s filé.

Polovinu sýru nastrouháme najemno a druhou nahrubo. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme hrubý sýr a promícháme. Podle chuti osolíme. Filé s pórkem dáme do olejem lehce vymazané zapékací mísy, zalijeme vaječnou směsí a posypeme jemně strouhaným sýrem.

V předehřáté troubě pečeme 15 - 20 minut na 180 °C. Jednotlivé porce ozdobíme cherry rajčátky a podáváme s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká