Filé po siciliánsku

Filé v rajčatové omáčce s paprikou.


2.91536x
30 min

Ingredience

sůl
4 lžíceolivový olej
mletý bílý pepř
400 grybí filé

omáčka

2 stroužkyčesnek
2 kspaprika
2 kscibule
3 lžícerajčatový protlak

na obalení

hladká mouka

na potření

2 lžícecitronová šťáva

Postup přípravy

Plátky rybího filé pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a necháme odležet.

Zatím si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme a utřeme se solí. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.

V kastrole rozpálíme olej. Filé obalíme v mouce a na oleji osmažíme dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme stranou. Do výpeku po filé vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek a paprikové nudličky a lehce orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vývarem a zeleninu lehce podusíme. Hotovou omáčku podle chuti lehce osolíme a opepříme.

Nakonec vložíme zpátky do omáčky filé a jen prohřejeme.

Hotové filé po siciliánsku podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé po siciliánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.