Porce filé osolíme, pokapeme citronem. Ochutíme je šalvějí, zázvorem a česnekem a necháme uležet.
Zatím si připravíme salát Zelená louka. Cibuli očistíme a spolu se šunkou ji nakrájíme nadrobno. Šťovík očistíme a nasekáme nahrubo. Rozpálíme pánev. Na ní rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přisypmeme šunku a necháme ji orestovat. Přisypeme šťovík, směs okořeníme solí a kari kořením, promícháme a zalijeme smetanou. Dusíme asi 5 minut.
Během dušení si rozehřejeme v druhé pánvi olej. Porce filé obalíme v mouce a na oleji je restujeme dozlatova.
Na nahřátý talíř ozdobně naservírujeme salát Zelená louka a na něj rozložíme porce křupavé ryby. Hotové filé ihned podáváme.