Filé Na zelené louce

Recept na křupavou rybu servírovanou na zeleném salátu se šunkou. Opravdu jednoduchá příprava.


2.91493x
30 min

Ingredience

800 gfilé

podle chuti

3 stroužkyčesnek
sůl
šalvěj
citronová šťáva
olej na smažení
mletý zázvor

salát

2 lžícemáslo
100 gšunka
1 kscibule
500 gšťovík
kari koření
4 lžícesmetana ke šlehání

na obalení

mouka

Postup přípravy

Porce filé osolíme, pokapeme citronem. Ochutíme je šalvějí, zázvorem a česnekem a necháme uležet. Zatím si připravíme salát Zelená louka. Cibuli očistíme a spolu se šunkou ji nakrájíme nadrobno. Šťovík očistíme a nasekáme nahrubo. Rozpálíme pánev. Na ní rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přisypmeme šunku a necháme ji orestovat. Přisypeme šťovík, směs okořeníme solí a kari kořením, promícháme a zalijeme smetanou. Dusíme asi 5 minut. Během dušení si rozehřejeme v druhé pánvi olej. Porce filé obalíme v mouce a na oleji je restujeme dozlatova. Na nahřátý talíř ozdobně naservírujeme salát Zelená louka a na něj rozložíme porce křupavé ryby. Hotové filé ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé Na zelené louce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena