Filé Na zelené louce

Recept na křupavou rybu servírovanou na zeleném salátu se šunkou. Opravdu jednoduchá příprava.


2.91493x
30 min

Postup přípravy

Porce filé osolíme, pokapeme citronem. Ochutíme je šalvějí, zázvorem a česnekem a necháme uležet.

Zatím si připravíme salát Zelená louka. Cibuli očistíme a spolu se šunkou ji nakrájíme nadrobno. Šťovík očistíme a nasekáme nahrubo. Rozpálíme pánev. Na ní rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přisypmeme šunku a necháme ji orestovat. Přisypeme šťovík, směs okořeníme solí a kari kořením, promícháme a zalijeme smetanou. Dusíme asi 5 minut.

Během dušení si rozehřejeme v druhé pánvi olej. Porce filé obalíme v mouce a na oleji je restujeme dozlatova.

Na nahřátý talíř ozdobně naservírujeme salát Zelená louka a na něj rozložíme porce křupavé ryby. Hotové filé ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé Na zelené louce

Zpět na recept