Filé na rajčatech

Ryba na lehce italský způsob. Jednoduchý recept.


2.81065x
35 min
1×

Ingredience

60 gcibule
200 grajče
400 gfilé

podle chuti

sůl

podle potřeby

máslo
hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme osolené filé, podlijeme trochou vody a necháme krátce dusit. Měkké filé vyjmeme a uložíme na teplém místě.

V jiném kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou. Přidáme omytá a na kousky pokrájená rajčata a asi 15 minut tuto omáčku povaříme, aby se nám rozpustila mouka. Všechno nakonec přecedíme a zjemníme máslem nebo trochou smetany.

Filé přelijeme rajčatovou omáčkou a můžeme podávat. Filé na rajčatech podáváme s brambory nebo rýží. Záleží na chuti.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé na rajčatech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.