Fíkový džem

Recept voňavý džem z čerstvých fíků.


3.76x
60 min

Postup přípravy

Fíky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Zasypeme cukrem, přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku, celou skořici, promícháme a necháme odstát přes noc.

Druhý den směs ochutnáme a přidáme čerstvou šťávu vymačkanou z citronu. Směs přivedeme k varu a vaříme, dokud se fíky nerozvaří a směs nezhoustne. Trvá to asi 30 minut. Z fíkového džemu vyjmeme celou skořici.

Hotový džem nalijeme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme a na 80 °C zavaříme. Po 20 minutách máme hotovo.

Fíkový džem používáme podle potřeby a chuti jako každý jiný džem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fíkový džem

Zpět na recept