Fenykl zapečený s rajčaty

Fenykl zapečený s rajčaty, výborný s čerstvým domácím chlebem. Chutná i za studena.


4.542x
30 min
6×

Ingredience

4 ksrajče
1 kscitron
2 ksfenykl
1 ksčervená cibule
2 kostkyzeleninový bujon
100 gsýr mozzarela

podle chuti

2 stroužkyčesnek
sůl
kmín
tymián
oregano
chilli koření
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Fenykl omyjeme, odstraníme pár prvních listů a odkrojíme stopky, které jsou nahoře. Pak jej nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu vodu. Přidáme kolečka citronu a cibule, doplníme o zeleninový bujon. Není třeba šetřit. Do vroucí kořeněné vody vložíme plátky fenyklu a krátce je povaříme. Musí zůstat nedovařené. Nedovařená kolečka fenyklu naskládáme do pekáče, posypeme podle chuti kmínem, chilli kořením, tymiánem, lisovaným česnekem, oreganem, opepříme a případně osolíme. Pak přidáme i povařenou cibuli. Nakonec vše zakapeme olivovým olejem a dáme zapéct. Ke konci pečení přidáme nakrájená rajčata, zasypeme mozzarellou nebo jiným strouhaným sýrem. Zapečený fenykl s rajčaty servírujeme na předehřáté talíře a zdobíme sekanou petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Mojekris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fenykl zapečený s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena