Recept na levnou fazolovou polévku, kterou budete mít hotovou velmi rychle. Připravíte ji ze zásob konzerv ve spíži!
Hodnocení
4.4
/ 5 (13x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Brambory2 ks
Majoránka1 špetka
Ostatní
Máslo1 lžíce
Cibule1 ks
Voda1 a 1/2 l
Párek2-3 ks
Hladká mouka 1 hrst
Slepičí bujón2 kostky
Fazole v tomatové omáčce1 plechovka
Postup přípravy
Nakrájíme nahrubo jednu větší cibuli a párky na kolečka. V hrnci rozpustíme lžíci másla a dáme smažit cibulku. Až zesklovatí, přidáme párky a necháme je krátce osmažit. Nezapomínáme míchat.
Zasypeme hrstí hladké mouky, promícháme, aby se vše dobře obalilo a mouka se nezačala na dně připalovat. Zalijeme vodou, přidáme dva slepičí bujóny a konzervu fazolí v tomatovém nálevu.
Pořádně promícháme a necháme vařit na mírném ohni, aby polévka nevykypěla. Po krátkém provaření je hotovo.
Polévku netřeba ani solit, záleží dle chuti. Pro dochucení můžeme do fazolové polévky s párkem přidat majoránku, není to však nutné.
Pro větší bohatost můžeme do polévky přidat i pár nakrájených brambor, o to déle se však bude muset vše vařit, dokud nezměknou.